Двама берковчани взеха квоти за световното по ски в Италия

В местността Платото на Витоша се проведе първото за сезона състезание по ски. То беше и квалификации за световното първенство за юноши до 15 години, по-известно като шампионат за купа „Тополино” в Италия. Берковският клуб участва в надпреварите на Витоша с най-добрите си скиори - Христина Иванова, Мирослав Каменов, Борислав Велков, Асен Стефанов и Светлин Райков, които мериха сили в 4 възрастови групи. В програмата на състезанието бяха включени дисциплините класика и свободен стил с прекъсване /скатинг/.

В първата от тях Христина Иванова се представи най-добре от девойките, а Мирослав Каменов и Борислав Велков се наредиха съответно втори и трети при юношите. Асен Стефанов стана четвърти при момчета старша възраст, а Светлин Райков, който бе абсолютен фаворит при по-малките, изпусна първия старт и загуби право да участва в свободния стил. Това го лиши от възможността да замине за Италия.

На скатинг Борислав Велков финишира четвърти, а Асен Стефанов остана една позиция по-назад в своята възрастова група. Христина Иванова и Мирослав Каменов пък станаха вицешампиони, което им осигури пътуване до Вал ди Фиеме. Те заминават за най-големия ски център по северни дисциплини на Апенините на 18 януари. В 29-о световно първенство за юноши до 15 години ще участват 180 скиори.

Берковският клуб ще бъде представен за 9-и път в надпревара от такъв ранг. Първото участие на състезатели от града под Ком е било през 1991 г. Берковчани вече имат медали от купа „Тополино”. Биляна Костадинова и Иван Младенов са включени в златната книга, издадена през 2008 година от основателя на игрите Марио Фелицетти.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар