Концерт в Монтана за 14-ти февруари

В навечерието на 14 февруари група "Пъстренец Jr." ще пее за любовта и виното. Концертът „Тъй горя и аз...” е посветен на двата празника - Трифон Зарезан и Свети Валентин. Едночасовата му програма включва 14 фолклорни творби, вдъхновени от най-романтичното чувство и от най-таченото от българина питие. Те ще бъдат изпълнени не само от гласовитите възпитаници на Асен Асенов от Младежкия дом в Монтана. Специален артистичен гост на концерта ще бъде Соня Чакърова - народна певица, водеща и режисьор от телевизия „Скат”. Песните ще съпровожда инструментална група „FOLK” с ръководител Ангел Добрев от Народния оркестър на Българското национално радио.

Концертът „Тъй горя и аз...” ще започне в 18 ч. на 13 февруари (понеделник) в Голяма зала на Младежкия дом. За заглавие на концерта е избран цитат от песен на легендарната северняшка изпълнителка Мита Стойчева.

Иначе в репертоара на „Пъстренец Jr.” преобладават нашенски песни, най-вече торлашки от Чипровци и село Копиловци. С пирински, родопски и тракийска китки ще балансира изпълненията им Соня Чакърова. Гъдулка, гайда, кавал, тамбура и тъпан ще съпровождат изпълненията на детската група Съпроводът с автентични битови инструменти ще предаде неподправено звучене на песните. Програмата на концерта включва и инструментални пиеси, пресъздадени от едни от най-добрите български професионални музиканти.

Концертът „Тъй горя и аз...” се осъществява със съдействието на фирма „Май” АД и печатница „Полимона”.

За повече информация:
Асен Асенов
директор на ОМД – Монтана
диригент и художествен ръководител на група „Пъстренец Jr.”
0889 00 44 13
096 306 755


Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар