Изоставеният северозапад. Маршрут за един необикновен туризъм.

На 02.02 в София имаше дискусия по повод първото издание на пътеводителя “Изоставеният Северозапад. Маршрут за един необикновен туризъм”.

Напуснатите сгради са навсякъде около нас. Какво да правим с тях? Може ли и как социалното и индустриално наследство на социализма да бъде използвано за културно и икономическо развитие на региона?

Авторите на проекта - интердисциплинарен екип от журналисти, фотографи, историци, инженери и съмишленици - артисти от различни области - предлагат някои неочаквани посоки на мислене и с прожекцията на документален филм - пътуване по този необикновен маршрут.

С участието на Диана Иванова и Мариана Асенова, автори, Цветана Шипкова, АБИТАРЕ, Юрий Вълковски, изследовател, Никола Михов, фотограф, Галина Иванова, автор на графичните карти, Росица Ралева, графичен дизайнер, Джереми Мартин, музикант и жител на северозападното село Долно Озирово, както и други съмишленици на проекта.

„Изоставеният Северозапад” е проект на Фондация за нова култура с подкрепата на Институт Отворено Общество.Фрагменти от филма на Диана Иванова и Мариана Асенова посветен на забравените огекти в Северозападна България и част от проекта Изоставеният Северозапад- Маршрут за един необикновен туризъм.

Повече за проекта можете да видите на abandonednorthwest.blogspot.com

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар