Областен информационен център ще дава информация за еврофондовете

В Областен информационен център в гр. Монтана всеки заинтересован гражданин може да получи информация за финансовите възможности, които предоставят Структурните и Кохезионния фондове у нас, както и за отворените процедури, обявени от оперативните програми, по които могат да се подават проектни предложения. Центърът ще събира и популяризира добри практики, реализирани на местно ниво и ще предлага свободен достъп до интернет, специализирана литература, брошури, наръчници и каталози, свързани с еврофондовете.

„В края на 2011 година успешно приключи първият етап от проекта – ремонт на партерния етаж на бл. „Аврора” 3 на ул. „Иван Аврамов” №10, където се намира ОИЦ-Монтана, както и конкурсът за избор на екип на Центъра”, съобщи кметът на Община Монтана Златко Живков. Управител е Александрина Здравкова, експерт „Информационно обслужване и услуги” – Румен Цветков, а Вера Павлова е експерт „Комуникация, информация и логистика”.

„Във всички общини от областта ще се провеждат информационни срещи, като първата ще е на 14 март в Община Монтана”, съобщи на пресконференцията управителят на Центъра Александрина Здравкова.

В момента екипът на ОИЦ-Монтана установява основните канали за комуникация, чрез които ще се разпространява информация. Списъкът с потенциални бенефициенти на областно ниво към момента включва над 100 частни и държавни организации.

Областният информационен център в Монтана се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е 372 350 лв., като изпълнението му ще продължи до средата на 2014 година.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар