Джеймс Уорлик от Видин: "България е стратегически партньор на САЩ"

"Държавния секретар на САЩ - Хилари Клинтън ще дискутира широк кръг от въпроси, засягаши двустранните отношения, както и специфични проблеми на Балканите и в Близкия Изток". Това заяви в предаването "Добре казано" по РАДИО ВИДИН Негово превъзходителство- извънредният и пълномощен посланик на САЩ у нас - Джеймс Уорлик. По думите му тази визита е признание за България като добър приятел и надежден партньор.

"Уважавам решението на българския парламент за забраната за проучване и добив на шистов газ"- заяви дипломатът. Според него това в никакъв случай не би могло да се превърне в пречка пред отношенията между нашите две държави като стратегически партньори.

"Светът изстрада икономическа криза от последните 2 години и САЩ съзнават отговорността си да подпшомогнат останалите страни да преодолеят последниците от нея", каза Джеймс Уорлик. Той подчерта, че България се намира в сравнително добра позиция заради строгата фискална дисциплина, която спазва правителството.

Посланик Джеймс Уорлик се срещна с областния управител Пламен Стефанов и кмета Герго Гергов, посети Комплекса за социални услуги за деца и семейства УНИЦЕФ, дари 120 книги и откри Американски кът в Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев", разгледа забележителностите на града и обядва с журналисти.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар