В община Лом са привлечени европейски средства за повече от 20 милиона лева

Общинска администрация – Лом е най-големият бенефициент по оперативните програми на територията на цялата община. След нея се нарежда частният сектор с два проекта, училищата и неправителствените организации с по един проект.

Общата стойност на договорените средства е 24 695 808 лв. Най-голям интерес има към ОП „Регионално развитие”, чрез която се изпълняват 7 проекта, след нея се нарежда ОП „Развитие на човешките ресурси” с 5 проекта, ОП „Конкурентоспособност” и ОП „Околна среда” с по два сключени договора и на последно място е ОП „Административен капацитет” с един. Това съобщиха от Областен информационен център – гр. Монтана по време на информационна среща с настоящи и потенциални бенефициенти от Община Лом.

С малко над 7,5 млн. лв. по оперативна програма „Регионално развитие” централната градска и крайречна зона в Лом е напълно възстановена и превърната в привлекателно и оживено място за всички жители и гости, заяви на срещата кметът Иво Иванов. „С над 3,6 млн. лв. по същата програма поемаме предизвикателството да подобрим и направим по-достъпни здравните услуги и започваме изпълнението на проект за оборудване с високоспециализирана медицинска техника и обучение на персонала на общинска болница МБАЛ „Св. Николай Чудотворец”, допълни кметът Иво Иванов.

Представителите на общинската администрация, неправителствените организации, частния сектор и медиите бяха запознати с отворените схеми, насочени към общинските администрации и съдилищата по ОП „Административен капацитет” (ОПАК). Представени бяха и възможностите, които се предоставят за обучения на заети лица от фирми и подкрепа за създване или разширяване на услугата „домашен социален патронаж” на територията на общините по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР).

Областен информационен център – гр. Монтана е създаден по проект по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е 372 350 лв., като изпълнението му ще продължи до средата на 2014 година.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

  1. С малко над 7,5 млн. лв. по оперативна програма „Регионално развитие” централната градска и крайречна зона в Лом е напълно възстановена и превърната в привлекателно и оживено място за всички жители и гости, заяви на срещата кметът Иво Иванов
    УЛ.РАДЕЦКИ Е РАЗКОПАНА 12МЕСЕЦА ПО ТАЗИ ПРОГРАМА И НЕ Е ГОТОВА

Напиши коментар