Кметът на Козлодуй избран в управителния съвет на сдружението на общините

На провелото се в София двудневно общо събрание на Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ) кметът на община Козлодуй Румен Маноев беше избран за член на Управителния съвет на сдружението. За Северозападен район бяха избрани още Владимир Владимиров – кмет на община Кула, Димитринка Каменова – кмет на община Берковица и Иво Иванов – кмет на община Лом.

„Основната ми задача в ролята на член на Управителния съвет ще бъде откриването на представителство на сдружението на общините в Брюксел. Освен това приоритет през тази година са ефективното и качествено изпълнение на проектите, финансирани от Европейския съюз, и принос в обсъждането на новите Оперативни програми, които да са ориентирани към общините”, каза Румен Маноев след избора.

За председател на Управителния съвет на НСОРБ делегатите трябваше да избират измежду Тодор Попов – кмет на община Пазарджик и Красимир Мирев – кмет на община Търговище, като с 305 гласа кметът на Пазарджик пое поста. Танер Али, кмет на община Антоново, пък е новият председател на Контролния съвет на сдружението. „Основните закони, които ще разглежда в предстоящата си работа НСОРБ, са Законът за местното самоуправление, Законът за общинските финанси и законът за местните данъци и такси”, каза новият председател на Управителния съвет .

Националното сдружение на общините в република България навърши 15 години от учредяването си през декември 2011 година. За този период сдружението си изгради имидж на коректен и конструктивен партньор на централната власт, отстоява общите позиции на българските общини, активира гражданското участие в местното управление и избра пътя на финансовата децентрализация.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар