Оряховска винарна в международно изложение

Оряховска винарска изба бе една от 12- те участнички в международното изложение за вина и напитки ProWein 2012 в град Дюселдорф, Германия. На обща изложбена площ от 140 кв. м. България презентира прекрасни напитки от традиционни производители като Асеновград, Ивайловград, Ямбол, Свищов и Славянци.

Винарна Шато Бургозоне от крайдунавския врачански регион се представи с бели и червени бутикови вина, от атрактивните сортове Шардоне, Совиньон Блан, Вионие, Марселан, Каберне Фран, Каберне Совиньон и Сира. Оряховската винарна е една от най- младите в този бранш, но вече показва качества, които популяризират и Враца в сферата на производство на марковите напитки.

Миналогодишното международно изложение в Дюселдорф е посетено от близо 40 000 човека, а в него са се представили около 3 600 производители от 50 страни от цял свят. То е традиционно за винарския бранш и свързва производители, търговци и консуматори на най- древната напитка на света- виното. Тазгодишното участие на Враца и България в изложението се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Автор Ева Каралийска
Радио Видин

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар