Националното състезание "Най- добър млад строител" във Видин

Във Видин се провежа регионален кръг на Националното състезание "Най- добър млад строител". За първи път дунавският град е домакин на двудневното състезание, в което участват ученици от професионалните гимназии с направление "Строителство".

Състезанието ще се проведе в ПТГ "Васил Левски". Сили ще премерят ученици от Видин, Монтана, Плевен, Габрово, Велико Търново и Свищов. Преди състезанието учениците преминават инструктаж, предвидени са обучителни занятия и теоретични тестове. Официалното откриване на състезанието е в събота- 10 март.

"Учениците ще се състезават в четири дисциплини- "Мазилка, шпакловка и бояджийски работи", "Облицовка и настилки", "Зидария" и "Сухо строителство". Класираните на първите две места от всяка дисциплина, ще участват в националния кръг в град Пловдив през месец април"- каза за РАДИО ВИДИН директорът на училището Веселка Дамянова.

Отборите ще бъдат оценявани от членове на Камарата на строителите в България, представители на фирмите спонсори, строителния бизнес и предприемачество.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар