Жени доказаха с рали добри умения на пътя

За втора поредна година в двора на врачанското училище “Никола Войводов” миналата събота се проведе дамско автомобилно състезание под наслов “И жената е добър водач на пътя”. Атрактивното мероприятие беше организирано от областната комисия по безопасност на движението, Жени ГЕРБ и ръководството на учебното заведение. Според регламента, право на участие имаха всички желаещи жени, стига да притежават свидетелство за правоуправление и да разполагат с автомобил, с който да се включат в състезанието. Нямаше и възрастово ограничение.

За състезанието се записаха както жени с по-богат опит зад волана, така и млади дами, които съвсем наскоро бяха взели своите шофьорски книжки. Майсторското управление на автомобил беше еднакво чакана дисциплина и от участничките, и от публиката. То включваше няколко компонента – преминаване край конуси, паркиране на заден ход странично, влизане в гараж на преден ход, излизане и влизане в гараж на заден ход, излизане и преминаване през тунел от конуси. Последното препятствие преди финала беше оказване на първа помощ на „пострадал” пешеходец.

12 претендентки се бориха за първото място. Победител стана Анелия Тошева, която приключи състезанието с време 1 минута и 45 секунди. 42-годишната дама е носител на наградата за втора поредна година.

Призът й беше връчен от заместник-областния управител на Враца Валентин Литов.
„Жените доказаха за сетен път, че са добри зад волана. Те са много по-внимателни водачи. На първо място им пожелавам безаварийно каране”, заяви пред публиката и участниците заместник-губернаторът. Победителката с радост прие наградата и пожела на всички водачи да бъдат все така внимателни и безпроблемно шофиране.

На второ място се нареди Венета Йошева. Наградата й връчи началникът на „Пътен контрол” Янко Харалампиев. Той заяви, че през последните години жените са се наложили като много добри водачи на пътя.

„Дамите шофират основно в градска среда, сред интензивно движение. Въпреки всичко те са участници с най-малко произшествия”, категоричен беше той.
На почетното трето място застана Надя Даковска. Общинският съветник от ГЕРБ Борислав Стоев я поздрави и й връчи наградата.

„Искам да поздравя всички участнички и всички жени, които са зад волана. По-бързи или по-бавни, те показаха, че са безкрайно толерантни на пътя. Искам да им пожелая безаварийно пътуване и дълги години зад волана”, заяви Борислав Стоев.
Призът за участник с най-голям опит спечели 42-годишната Светла Ценова. 20-годишната Добринка Десподова пък беше отличена като най-млад участник в областното автомобилно състезание „И жената е добър водач на пътя“. На всички бяха връчени грамоти от организаторите.

Когато водещият на състезанието Александър предложи на дамите догодина да се изправят в надпревара срещу своите половинки от силния пол, жените нито за миг не се притесниха, а веднага приеха предизвикателството.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар