"Благородният испанец" във Враца

Последната режисьорска работа на отишлия си от живота уникален български артист Велко Кънев- "Благородният испанец"- ще гледат тази вечер любителите на сценичното изкуство във Враца. Творбата е на известния английски писател Съмърсет Моъм, който е и автор на пиеси, наситени с много повече хумор, отколкото прозата му. Спектакълът е дело на театрална формация "Мелпомена" София.

В "Благородният испанец" група английски туристи, които са на почивка в Испания, се забъркват в поредица от комични ситуации, свързани с любовта и ревността на испански благородник с гореща кръв. Съвсем в духа на Шекспировите комични недоразумения, въпросният сеньор се оказва кандидат за ръката на няколко омъжени жени, защото неговата възлюбена- вдовицата Марион, се опитва да го отпрати под предлог, че има съпруг, без да уточнява кой е той...

Под режисьорското наставничество на легендарния Велко Кънев в спектакъла участват Димитър Рачков, Елена Петрова, Мария Статулова, Стефан Рядков, Мирослав Косев, Светлана Бонин, Жанина Дончева, Светлин Стоилов. Костюмите са дело на Мария Диманова, а сценографията е на Вечеслав Парапанов.

Радио Видин

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар