Четири награди спечели певческа група „Пъстренец Jr.”

Четири награди спечели певческа група „Пъстренец Jr.” от Националния фолклорен конкурс за изпълнители на народна музика - за деца и младежи, в Русе. Най-новото попълнение на формацията Сашко Бисеров, който представи ФСГ „Васил Левски” бе класиран на второ място. Трима от солистите на групата към Общински младежки дом: Ева Янакиева, Кристи Любенова и Теодор Димитров спечелиха трети награди в своите възрастови групи.

„Успехът на солистите на „Пъстренец Jr.” е доказателство, че вече има заместници на златните ни гласове – Валя и Персиан, които следват в Академията в Пловдив, Бетина, Роксана и Памела, които са в музикални училища. Много се радвам на успешния дебют на Сашко Бисеров, с когото работя от половин година. Благодарен съм на община Монтана, че осигури транспорта на групата ни до Русе. Този конкурс е един от най-престижните. Той е включен в календара на Министерството на културата.” – каза ръководителят на „Пъстренец Jr.” Асен Асенов.

Националният фолклорен конкурс за изпълнители на народна музика - за деца и младежи се проведе 9 и 10 март в крайдунавската столица на България. В петото му издание участваха около 400 млади таланти, съобщиха организаторите от Общинския детски център за култура и изкуства. Председател на журито бе проф. Милчо Василев - ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

На възпитаниците на Асен Асенов им предстоят през март участия и във фолклорните конкурси във Варна и Стара Загора, след което през април ще пеят и на организирания в Монтана "Напеви от Северозапада".

За повече информация:
Асен Асенов
0889 00 44 13

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар