Румен Mаноев: седми блок в АЕЦ ще е икономически стимулатор на региона

Във време, когато всякакви инвестиции са крайно ограничени, вярвам, че подобна мащабна инициатива ще доведе до ръст на производителността, заетостта и съпътстваща заетост на всички фирми в региона”, е коментарът на Румен Маноев – кмет на община Козлодуй – относно решението на правителството, според което няма да се строи АЕЦ „Белене”, а произведеният реактор ще се ползва за нов блок на АЕЦ „Козлодуй”.

„Във всички срещи и форуми, на които е участвала общината, сме изразявали желанието си подобен проект да се случи и сме декларирали решимостта си да сме съпричастни доколкото е възможно и необходимо. Имаме и подкрепата на жителите на общината за тази инициатива”, припомни също кметът на община Козлодуй.

Новината, че правителството е взело решение да бъде спряно изграждането на ядрена централа в Белене и е възложило на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев да внесе предложение за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй”, е водеща за жителите на община Козлодуй, които следят с огромен интерес развитието на казуса. Това е и най-обсъжданата тема през последните дни в местния информационен портал.

От прес-службата на община Козлодуй оставаме на разположение при изявено желание за актуални коментари относно реакцията на място.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар