Община Чипровци управлява европейски средства за над 2 млн. лв. от оперативните програми

Общината реализира два проекта по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, два по „Регионално развитие” и един по „Околна среда”. Реално изплатените средства са 315 261,78 лв. Неправителствените организации и частният сектор в града все още не са участвали с проекти по оперативните програми, но разчитат на навременна и точна информация от Областен информационен център – Монтана, за да се възползват максимално от възможностите, които предоставят европейските фондове у нас.

Най-новият проект на общината е за малко над 1 млн. лв. по оперативна програма „Регионално развитие”. По него до края на тази година трябва да бъдат изградени инфраструктурни съоръжение за предотвратяване на наводненията в Чипровци.

Представителите на общинската администрация и неправителствените организации бяха запознати с отворените схеми насочени към общините по ОП „Административен капацитет” (ОПАК), както и с възможностите, които се предоставят за обучение на заети лица от фирми и за обучение и осигуряване на стаж за безработни, регистрирани в дирекциите „Бюро по труда”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР).

Земстник-кметът на общината Елена Илиева прояви интерс към новите възможности за създване или разширяване на услугата „домашен социален патронаж”, за която може да се кандидатства с проектно предложение по схемата „Помощ в дома” по ОП РЧР. Предоставянето на модерни социални услуги е един от приоритетите на Чипровци, допълни Илиева.

Областен информационен център – гр. Монтана е създаден по проект по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е 372 350 лв., като изпълнението му ще продължи до средата на 2014 година.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар