66-ти национален туристически поход "Козлодуй-Околчица"

В Област Враца предстои провеждането на 66-тия Национален туристически поход “Козлодуй – Околчица“. Походът се провежда ежегодно от 27 май до 2 юни по маршрут от 120 километра от Козлодуйския бряг до връх Околчица. Всяка година стотици туристи извървяват този маршрут в знак на преклонение пред подвига и саможертвата на Христо Ботев и неговите четници.

Основен организатор и координатор на дейностите по провеждане на похода е Областна администрация – Враца.В похода могат да се включат всички желаещи от Община Берковица, които искат да изразят своята признателност и преклонение, като извървят пътя на Ботевата чета. Целта е да се продължи тази блестяща културна традиция и да се изрази общата признателност към саможертвата на хилядите герои. В прикачения файл е Наредбата за провеждане на 66-ти Национален туристически поход “По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй – Околчица“ 27 май – 2 юни 2012г., в нея са посочени и подробности за участие в похода.

Желаещите да се включат в похода трябва да потвърдят чрез заявка, изпратена в посочения в Наредбата срок, броя на участниците и ръководителите с необходимите данни за контакт.

За допълнителна информация, може да се обръщате към г-жа Сашка Първанова и г-жа Върбинка Борисова в Областна администрация – Враца на тел. 092/ 66 17 79.

berkovitsa.com

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар