Турнир по спортни танци в Монтана

Елитни танцови двойки от цяла България и 12 европейски държави ще се състезават в Монтана. На 7 април в зала „Младост” те ще се борят за призовете на VІІ Международен турнир по спортни танци - Монтана Open 2012. Почетен патрон на шампионата е Посланикът на Русия в България Юрий Николаевич Исаков. Турнирът е подкрепен от всички общини на Област Монтана.

За пръв път в състезанието ще участват състезатели от Босна и Херцеговина. Израел, Италия и Литва. Силно е присъствието на Балканските държави. Очаква се в програмата да се откроят Русия, Белорусия и Израел. Сред членовете на съдийската бригада е Александър Тинкелман – президент на Изрелската федерация по спортни танци, доц. Дмитрий Белявский – преподавател в Държавния университет за физическо възпитание на Република Белорусия, Ненад Зидак – президент на Танцовата федерация на Република Хърватска, Галена Великова – една от най-популярните дами в Гърция, представител на федерацията по спортни танци на южната ни съседка, Михайло Живанович – представител на един от най-големите сръбски спортни клубове – „Фиеста” от Нови сад.

Турнирът се организира от монтанския клуб „ОГОСТА данс” и Българската федерация по спортни танци. Включен е в Държавния спортен календар и отговаря на международните стандарти.

Програмата на турнира започва в 11,00 ч. идната събота. Българските двойки ще се състезават до 14 ч. в кръг от Държавния шампионат. Предварителните кръгове на открития Международен турнир по спортни танци Монтана Open 2012 ще се проведе от 16 до 18.30 ч. Тържествената Гала вечер ще започне в 19,00 ч. Парад на знамената на общините от област Монтана ще даде начало на най-атрактивната част от състезанието. Емоционалният градус ще покачи шоу демонстрацията на стандартен формейшън от шампионите на Румъния.

Новата композиция латино формейшън на възпитаниците на старши треньора на „ОГОСТА данс” Веселин Ковачев ще бъде показана за пръв път пред публиката. Тя ще раздели на 2 части състезателната програма - полуфиналите и финала на Монтана Open 2012. С връчване на Купата на общините на Област Монтана ще завърши оспорвания турнир.

Осъществяването на VІІ Международен турнир по спортни танци - Монтана Open 2012 стана възможно благодарение доброволния труд на членовете на „ОГОСТА данс”, финансовата подкрепа на кметовете на общините от Област Монтана и спонсори, повярвали в успеха на амбициозната инициатива. Сред фирмите, подпомогнали международното състезание са „Карпетмакс”, „Електростарт”, „Гала М”, „БКК 95” ЕООД, „Пристанищен комплекс – Лом” ЕАД, ДЗИ, Млекопреработвателно предприятие „Хаджийски и фамилия”, „Монбат” АД, „АВА спорт”, „Арсов - 90”, „Ирели” ООД и др.

Лице за контакти:
Веселин Веселинов
Старши треньор
КСТ ,,ОГОСТА данс,,
Моб. + 359 888 133 179

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар