Разчупете въображението си с Младежкия фестивал по изкуствата във Видин

Третото издание на Младежкия фестивал по изкуствата във Видин "Мостът" ще се проведе през юли. Над 300 талантливи младежи от общо 6 страни се очаква да вземат участие във Фестивала. С 20 работилници по визуални изкуства, музика и танци и повече от 10 събития в рамките на цяла седмица, "Мостът" има амбицията да сe превърне в най-големия международен младежки фестивал по изкуствата в България. Днес музикантите от Good Music Society, които са основни организатори, обявиха началото на регистрацията за участие във фестивала с три концерта.

С рок утрин започнаха учебните занятия на учениците от ГПЧЕ "Йордан Радичков" и ПМГ "Екзарх Антим І" във Видин. Музикантите от Good Music Society изнесоха два последователни рок концерта в двете елитни видински училища. Те раздадоха листовки с информация за творческите работилници, включени в третото издание на Младежкия фестивал по изкуствата във Видин "Мостът". В средата на юли Видин за седмица отново ще се превърне в лятна столица на изкуствата. Директорът на фестивала Михаил Стефанов покани слушателите на РАДИО ВИДИН на третия концерт на открито- тази вечер на "Понтона", на брега на река Дунав.

Поради големия интерес към Фестивала, организаторите са направили промяна във възрастовите ограничения за участие. До 15 юли могат да се записват всички, които са на възраст от 15 до 20 години. "Мостът" започва с 20 заявени работилници по изкуства, палатков лагер на открито до крепостта "Баба Вида" и редица творчески вечери, където младите хора, които участват във Фестивала, ще могат да покажат своя талант пред жителите и гостите на Видин.

Уважаеми млади слушатели на РАДИО ВИДИН, очакват ви много емоции във фестивалната седмица, а за жителите и гостите на Видин- вълнуващи срещи с младите таланти и творчеството им.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар