Монтана е със Стенли

Над 1 000 жители на Монтана се събраха на централния площад „Жеравица”, за да подкрепят Стилиян Петров в борбата с левкемията. На 19 април, точно в 19.19 минути бе разпънат транспарант, дълъг 19 метра. На него всеки, дошъл да изрази подкрепата си по този символичен начин, написа послание към капитана на националния отбор на България.

Послания отправиха кметът на Монтана Златко Живков, наставникът на женския баскетболен отбор Славко Димитров и всички състезателки. Сред желаещите беше и първият треньор на Стели - Цанко Първанов. Невръстни деца на по 3-4 години нарисуваха малките си ръчички. Транспарантът ще бъде изпратен на стадион „Вила парт” в Англия. Инициативата бе на журналистите от Монтана.

Точно в същия час, повече от 3 000 българи се събраха на националния стадион "Васил Левски" в София, за да подкрепят капитана на националния ни отбор по футбол. Присъстваха министърът на спорта и физическото възпитание Свилен Нейков и кметът на София Йорданка Фандъкова. Всички започнаха да пеят националния химн, а след това скандираха името на Стилиян, който гледа прякото предаване по телевизията в Англия.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар