Информационни срещи на ОИЦ-Монтана през месец май

През месец май Областен информационен център - Монтана ще проведе информационни срещи в Бойчиновци, Брусарци, Георги Дамяново и Монтана. На тях ще бъде представена ролята и значението на центъра при предоставяне на информация за Структурните и Кохезионния фондове на местно ниво. Участниците ще бъдат запознати с оперативните програми, по които може да се подават проектни предложения. Поканени са общините, неправителствените организации, частният сектор, медиите, всички заинтересовани граждани.

Също през месец май ще бъде организирана и втора информационна среща в Община Монтана, насочена към бизнеса. На нея ще бъдат презентирани оперативните програми „Конкурентоспособност” и „Развитие на човешките ресурси.

Първата работна среща с медиите от областта беше отложена за месец май. На нея ще бъде представена политиката на сближаване на ЕС и нейните цели в България, устойчивото градско развитие, като ключов елемент за развитие и създаване на нови работни места, както и проектът „Енергийно обновяване на българските домове”.

Срещите ще бъдат проведени по следния график:

- 3 май (четвъртък) - Община Бойчиновци, заседателна зала на общината, от 11.00 часа;
- 7 май (понеделник) - работна среща с медиите, зала „Стефан Стамболов”, Община Монтана, от 14 часа;
- 10 май (четвъртък) - Община Брусарци, голяма зала на читалище „Просвета”, гр. Брусарци, от 11.00 часа;
- 23 май (сряда) - Община Монтана, хотел „Огоста”, заседателна зала, ет.2, от 11.00 часа;
- 31 май (четвъртък) - Община Георги Дамяново, заседателна зала на общината, от 11.00 часа.

Областен информационен център - Монтана е част от мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България и предоставя информационни, комуникационни, логистични и експертни услуги. Центърът е създаден по проект по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар