Враца стана атракция на туристическо изложение

Враца се превърна в атракция на изложението "Културен туризъм ", открито вчера във Велико Търново. С възхищение и бурни аплодисменти бе посрещната възстановката "Царят-жрец Дионис и виното", с която бе открит щандът на община Враца на деветото международно изложение.

Сред възторжените зрители бе и видният археолог проф. Николай Овчаров, който определи възстановката на врачани като дозирана и направена по всички исторически детайли.

"Видяхме един хубав ритуал и ми направи впечатление абсолютната точност, с която са направени копията на съдовете от Могиланската могила и Рогозенското съкровище, включени във възстановката, каза известният археолог.- Ритуалът трябва да го показвате и на вашите гости".

Много гости бяха посрещнати пред щанда на Враца, на който ги с вино, поднесено във фиали и питка от еднозърнест лимец, приготвена по оригинална рецепта от преди 80 века.

Врачанското участие продължш с представянето на филми и презентацията "Етнографско-възрожденският комплекс във Враца - съхранен бит и вековни традиции".


Информация на вестник "24 часа"

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар