Ефектно осветление ще има на скалите край Враца

През изминалата седмица във Враца бе обсъдена и одобрена Програма за развитие на туризма в общината през 2012 година. След като получи одобрението на Консултативния съвет по туризъм, Програмата ще бъде внесена в Общинския съвет и се очаква да бъде разгледана до края на април. Сред интересните идеи в нея са художествено осветяване на част от скалите, които са над Враца и изграждането на две нови екопътеки- от Хижата до прохода Вратцата и от "Горския дом" до вилата на АЕЦ Козлодуй.

В програмата е залегнала и идея за реализация на проект "Леденика- туризъм без сезони". Предвижда се също обединяването на всички съществуващи атракции и туристически продукти в един общ продукт с името "Враца- врата към древността". Програмата залага на популиризирането на града под Скалите като туристическа дестинация чрез специализирани издания, сайтове и участие в туристически форуми.

От 19 до 21 април Враца ще участва в изложението "Културен туризъм 2012", което ще се проведе във Велико Търново. След като на заседанието на Консултативния съвет по туризъм заместник кметът Красимир Богданов представи информация за инициативите, с които Общината ще се включи във форума, Съветът прие идеята да бъдат изпратени писма до собствениците на хотели, ресторанти и заведения в града, с които те да бъдат поканени да предоставят свои рекламни материали за врачанския щанд.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар