Множат се сватбите във врачанските села

Хората в градовете се женят все по-малко в кризата, показват статистическите данни. Жените минават по-млади под олтара в сравнение с мъжете. Сватбите в селата обаче не намаляват, а напротив. Като цяло нарастват разводите във Врачанско.

Според данните на националния статистически институт, сключените граждански бракове в област Враца през 2011 година са 342, а 115 от тях са в селата. В предходната година сватбите са били 409, от които 112 в селата. Простата сметка от статистиката показва, че само за година, сватбите в градовете са намалели с 67, докато в селата са се увеличили, макар и само с 3.

На територията на област Враца, четири булки под 18-годишна възраст са положили подпис в ритуалните зали. Данните от статистиката показват още, че мъжете сключват граждански брак между 25 и 29-годишната си възраст. Това са направили 126 от представителите на силния пол. Жените пък минават най-масово под венчило между 20 и 24-та си година.

Данните от статистиката показват още, че разводите във Врачанска област се увеличават, което е характерно и за страната. През последната година те са общо 271, 75 от които в селата. През 2010 бракоразводните дела са 218. Все повече двойки обаче предпочитат да живеят заедно и да отглеждат децата си, без да са сключили граждански брак.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар