Денят на Европа в Монтана

Монтана се присъединява към кампанията на сп. „Мениджър” по повод 9 май – Ден на Европа. Точно в 12 ч. на 9 май в 27 български града ще бъде изпълнен Химнът на Обединена Европа. На пл. „Жеравица” пред Община Монтана ще свири Младежкият духов оркестър на ПМГ „Св. Кл. Охридски”. Възпитаниците на Пламен Крумов ще се сред онези 1250 деца ще излязат на градските площади, за да ги огласят с „Ода на радостта”. След творбата на Бетовен, нашият духов оркестър ще изнесе кратката концертна програма. Споделете официалния празник на ЕС и удоволствието от изпълненията на МДО!

Музикалният празник в цялата страна е първи по рода си и е организиран по инициатива на сп. „Мениджър” с подкрепата на Информационно бюро на Европейския парламент в България и на българските общини. В нея ще участват детски оркестри и състави от цялата страна. Идеята е да покажем на Европа и света, че има с какво да се гордеем, че нашите деца са талантливи и че именно те са бъдещето на България. Не Могилино, не гетата, не престъпността! А тези хубави и талантливи деца! С тази инициатива се надяваме да превърнем 9 май в истински празник, да си припомним, че бъдещето ни е светло и че България е европейска страна.

Нека заедно се насладим на изпълнението им, да им покажем, че техният труд е ценен и да ги окуражим да не спират по пътя на мечтите и стремежите си, който са избрали.
Нека и ние заедно да ги подкрепим с присъствие и аплодисменти на 9 май!

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар