Мездра стана рок столица на България

За пореден път Мездра доказа, че духът на рока в Искърското дефиле все още е жив. В железничарския град в петък и събота се проведе второто издание на „Mezdra rock fest”. Инициатор на зрелищното събитие, което е от програмата на празниците на културата „Мездра май 2012”, е общинската администрация, а главен организатор – върлата рокаджийка Райна Ангелова.

Първата вечер на площад „България” забиваха столичната алтернатив формация „Tortilla flat”, хеви метъл групата „The Crimsons/W.A.S.P. – Tribute” и хард рок групата „Rocka Rolla” от Пазарджик, които освен авторски парчета изпълниха кавъри на W.A.S.P., AC/DC, „Scorpions”, „Щурците”, „Тангра”, ФСБ.

Кулминацията на вечерта в града край крепостта Калето беше сценичната изява на примата на българския пънк рок Милена Славова, която взриви нощта с най-известните си хитове „Ала бала”, „Сън”, „Истина”, „Fire in my hair”. Това е музиката, която не остарява и няма възраст, казваха присъстващите. На площада можеха да се видят фенове на рока от най-различна възраст. Организаторите бяха осигурили достатъчно количество бира, която се разливаше в разпънатите шатри. Часове преди концертите любителите на рока се събраха, за да коментират своите любими групи и изпълнители.

Втората вечер от изданието „Mezdra rock fest” беше открита от траш метълите от „Axecutor”, след което на сцената се качи хеви метъл бандата „Гранулом” и емблематичната мездренска група „Некролог”. Членовете й не се бяха събирали заедно от доста време. Изпълнението им взриви феновете, които дружно пяха с тях всяко парче.

Завалелият дъжд не попречи на настроението на десетките фенове на твърдата музика, които продължиха да се забавляват с изпълненията на групите. Хедлайнери на тазгодишния фестивал бяха култовите ъндърграунд рокаджии Светльо & „The legends”, които обаче се забавиха, а дъждът продължаваше да тече над града. Затова организаторите поканиха всички да продължат фестивала в местния нощен клуб. Те доказаха, че си е заслужавало да бъдат чакани. Изпълненията на култовия Светльо и неговата банда хвърлиха в екстаз най-верните си фенове. Заедно драха гърла с известните парчета „Боли ме гъза”, „Let me да те love you”, „Ой ти, Черно море”.

Накрая всички почитатели на вечната музика завихриха луд купон „After party” в местния нощен клуб, а най-издръжливите посрещнаха изгрева на слънцето.
За втора поредна година Мездра се превърна в рок столицата на Северозапада и поне за две вечери на указателните й входно-изходни табели с големи букви пишеше “Град, свободен от чалга!”.

Организаторите на „Mezdra rock fest” решиха фестивалът да стане традиция. На първата рок фиеста забиваха банди от Мездра, Враца, Монтана, Пазарджик, Бургас и столични групи. Със сигурност Мездра ще продължи да събира любителите на рока и през май ще бъде столица на вечната музика.

Вестник Конкурент

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар