Нови награди за певческа група „Пъстренец Jr.”

С две първи награди се връща певческа група „Пъстренец Jr.” – Монтана, от осмият национален събор-надпяване „Авлига пее”. Камерна формация от най-малките изпълнители и цялата певческа група грабнаха призове от конкурса, посветен на легендарната северняшка певица Мита Стойчева. С най-високото отличие при индивидуалните изпълнители се сдобиха двама от солистите на „Пъстренец Jr.”

Сашко Бисеров и Анита Аврамова. За Сашко това е 5-тата награда от национален конкурс за тази година. Той има в колекцията си призови места от престижни конкурси в Русе, Стара Загора, Варна и родния си град. За успехите си възпитаникът на ФСГ „Васил Левски” получава и еднократна стипендия на Община Монтана, съобщи на празничния концерт по повод 24 май кметът Златко Живков.

Всички участници от певческата група на Младежкия дом бяха отличени от журито с председател проф. Тодор Киров. Възпитаниците на музикалния педагог Асен Асенов донасят в Монтана още 4 втори награди, 3 трети и 3 поощрения от събора-надпяване. Към актива на групата може да се прибави и наградата на 15-годишната Памела Гълъбинова. Тя е бивша солистка на „Пъстренец Jr.” и настояща възпитаничка на Софийската музикална гимназия. Гласовитото момиче, което пя в съпровод на гъдулка на Асен Асенов, бе класирано на трето място в надпяването.

Втора награда от конкурса „Авлига пее” спечели и народен хор „Пъстренец” към Младежкия дом в Монтана, който от този сезон е с нов диригент – Лилия Ангелова. Тя е бивша възпитаничка на певческата група, която завърши Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и пое хорът на възрастните певци.

Тазгодишното издание на националния събор-надпяване „Авлига пее” се проведе от 25 до 27 май в родното място на Мита Стойчева – с. Обединение. Селото ще събра близо 130 групи и 180 индивидуални изпълнители, съобщиха от общинската администрация в Полски Тръмбеш. Възрастовата граница на участниците варира от 5 до 90 години. Поради изключителния интерес към конкурса, Община Полски Тръмбеш отпусна над 6000 лева за фестивала.

Община Монтана подкрепи пътуването на певческата група към Младежкия дом като осигури транспорта до с. Обединение.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар