Млади уеб мастъри от 14 града ще се състезават в Монтана

От 15-ти до 17-ти юни 2012 г. в гр. Монтана ще се проведе Национално състезание за уеб разработчици под надслов "Покажи на какво си способен". В него ще участват уеб дизайнери и програмисти от VIII до XII клас. Те са от София, Русе, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Пиродоп, Габрово, Ардино, Попово, Дупница, Силистра, Добрич и Монтана. Бяха селекционирани сред всички желаещи да участват на първия кръг от състезанието. След като кандидатите се регистрираха на официалния сайт на състезанието на адрес http://webin.bg, бяха избрани 25-те най-добри проекта от категориите "Уеб дизайн" и "Интернет програмиране".

Във втория кръг, който ще се проведе на 15-17 юни одобрените проекти ще имат възможност да премерят сили пред останалите участници и експертното жури. Основната цел на организаторите е да поставят участниците в конкурентна среда и така да стимулират тяхното развитие.

На втория ден от състезанието гл. инсп. Явор Колев - началник на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" към ГДБОП-МВР ще изнесе лекция за социалните мрежи. Друг специален гост - Юлиян Бориславов, управител на хостинг компания ICN.Bg, ще говори за Cloud хостинга, който от скоро навлиза на българския пазар.

Награди ще има за участниците, класирали се в първата тройка от всяка категория. Експертното жури ще присъди награда за най-креативна идея и всички кандидат-студенти, които успеят да се класират сред победителите ще получат отлична оценка за кандидатстване в ФМИ на ПУ "Паисий Хилендарски".

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар