Берксток 2012

Фестът започва на 28 юни и ще приключи на 1 юли. Организаторите искат тази година да се завърнат към първоначалната идея на фестивала- да бъде сцена за изява на млади музиканти. Ето защо основен акцент от програмата ще бъде конкурсът за нова група.

"Очакваме това да са млади хора, които правят на сцената нови, различни и интересни неща. Правенето на кавъри от типа "1 към 1" ще се счита за скучно"- споделят организаторите на фестивала. Над 40 групи са подали заявки за участие в това своеобразно музикално състезание. Победителите ще получат парична награда от 3 000 лева. Бандите са от цялата страна. На сцената ще звучат "Басейн" и "Junk Yard" от Враца, "ЛОПАТАРКА" и "ЦИРОЗА" от Монтана, "FALLEN ANGELS" и "Rare Breed" с преобладаващо видинско участие, "METASOUND" от Лом. Очакват се и гости от Македония и Румъния.

Фестивалът продължава да бъде без вход, мястото си остава същото- поляната "Пашината" в центъра на Берковица. Организаторите обещават богата съпътстваща програма- демонстрации на Клуб за ултра лека авиация от Банкя, конкурс МИС ФЕСТИВАЛ, състезание за най- атрактивен скок от 4- метровата кула на басейн "Св. Георги Победоносец", който се намира в непосредствена близост до фестивалната сцена. Ще има турнир по тенис на корт и мини мотокрос.

Фестивалът е основан през 1998 г. и на сцената му са свирили всички водещи български групи и много чужди, включително и легендите "Exploited". И тази година на Берксток ще има обособен палатков лагер за най- заклетите фенове и лагерни огньове. Освен това в Берковица има достатъчно леглова база в хотелите, къщите за гости и базите. Така че всички са добре дошли, на наистина най- големия рок форум в Северозапада.

Радио Видин

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

  1. Срам и позор за организаторите.Имаше 20 надрусани фенове,не знаещи къде се намираха.А СПЕЦИАЛИСТА Данарски докара световно неизвестни гаражни групи.Колко пари можа ги открадна от спонсорите.
    Това за НАЙ-ГОЛЕМИЯТ Рок фестивал в северозапада.

Напиши коментар