Пламен Петков от Враца стана герой в Англия посмъртно

Врачанин се превърна в герой във Великобритания, след като спаси 5-годишно момиченце от удавяне, но намери смъртта си в морето край английското графство Западен Съсекс. Загиналият мъж е 32-годишният Пламен Петков, стана ясно, след като от британската полиция изпратиха официално съобщение до вътрешното министерство, относно самоличността на починалия българин.

Инцидентът станал миналата събота на плажа в Западен Уитеринг, Южна Англия. Във фаталния ден Пламен се разхождал с любимата си край брега, когато чули жена да вика за помощ. Дъщеричката й била повлечена навътре заедно с пояса, с който плувала в морето. Без дори за миг да се поколебае, врачанинът се хвърлил да спасява давещото се дете, разказват очевидци пред медиите на Острова. След него тръгнали и още двама души. Героят успял да предаде момичето на млада жена, но малко преди да се добере до брега, подводните течения го завлекли обратно в морето.

Безжизненото тяло на Пламен било извадено от водата от други свидетели на трагедията. Спасителен екип го реанимирал повече от 40 минути, преди да пристигне медицински хеликоптер, но всичко било безуспешно. Лекарите не успели да върнат към живота младия мъж.

В сряда в болницата "Свети Ричард" в град Чичестър, Западен Съсекс, се състоя аутопсията, която потвърди, че причината за смъртта е удавяне, казаха от местната полиция.

От министерството на външните работи изказаха своите най-искрени съболезнования на семейството на трагично загиналия български гражданин. Посолството ни в Лондон оказва пълно съдействие на близките.

32-годишният Пламен Петков е с британско гражданство и живее в Обединеното кралство от 2005 г., се посочва в изявление на неговите родители пред местната полиция. По тяхна молба Скотланд ярд не разпространява информация нито за тях, нито за приятелката му, също българка и нито кога са се преселили във Великобритания.
В официално изявление пред чуждестранните медии родителите на Пламен споделят, че много страдат от загубата на своя син, но в същото време са изключително горди, че са отгледали и възпитали такъв човек. Доволни са, че поне жертвата на Пламен е възнаградена от един спасен човешки живот.

Врачанинът винаги отделял време да помага на другите. Неговата щедрост и доброта е била известна на семейството, защото той ежедневно я е показвал. Гибелта на Пламен натъжи колегите му от строителната компания в град Сътън. Той работел там като електротехник през последните 7 години.

Пламен Петков е роден във Враца на 10 декември 1979 година.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар