Фестивал "Изкуството е..."

Фестивал "Изкуството е..." ще се проведе на 26 юни 2012 г. Впечатляващият концерт ще започне 18:30 в Драматичен театър "Драгомир Асенов" - Монтана. Инициативата за фестивала е на Нелиан Николова – студентка по оперно пеене в Музикална академия – София, възпитаничка на музикалната педагожка Цветана Илиева от ОШИ „Добри Христов”. Нейната амбиция е да представи пред ценителите в родния си град класическа музика и стойностни поп и рок изпълнители.

Фестивалът с многозначителното название "Изкуството е..." ще събере на една сцена част от най-любимите български артисти. Ще пеят Орлин Павлов, Деси Добрева, Орлин Цветанов, БТР , ЕРИДАН.

Ще прозвучат изпълнения и на Видинска симфониета под диригентството на Любомир Денев – младши. В програмата на концерта са включени и едни от най-перспективните млади оперни певци и професионални танцьори. Те ще представят един запомнящ се и различен спектакъл. Естетическото удоволствие ще е несравнимо с цената на билетите, която е символична: 5 лв. Билети се продават на касата на театъра.

„Нека успеем да превърнем събитието в ежегоден фестивал, защото Монтана и всички ние го заслужаваме.” – апелира Нелиан Николова като организатор.
Събитието е подкрепено от община Монтана и спонсори.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар