Завърши градежът на фотоволтаиците

Предсрочно завърши изграждането на фотоволтаичната електроцентрала Екосолар 15 MW в местността Коломановото, на изхода на Враца в посока към Криводол, видя екип на „Конкурент”. Теренът върху който се разпростира съвременното съоръжение надхвърля 700 декара. Само за няколко месеца монтажът на съоръженията преобрази напълно района.

Инвеститор на обекта е „Самсунг”, а строителните дейности бяха поверени на „Schneider Electric France”. В проекта бяха ангажирани около 50 български изпълнители под ръководството на техническия ръководител Кристоф Габори. Строителният надзор при изграждането на обекта беше поверен на „ИКюИ Контрол” ООД, а координацията по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на строежа на Франк Портие.

Началото беше поставено на 23 ноември м.г. като планираната продължителност за строителството на фотоволтаичната електроцентрала беше 30 седмици и се очакваше да бъде завършена в средата на юли тази година. Площта, върху която се разпростира съоръжението, е стабилно оградена, назначена е и охрана. За цялата електроцентрала има осигурено видеонаблюдение. Според източници на „Конкурент”, вече започват пробните изпитания на модерното енергийно съоръжение.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар