Триумвират от топ мениджъри прави Ботев класен тим

Вече е официално: ПОФК Ботев има нов спонсор. Информацията на „Конкурент” бе потвърдена от ръководството на футболния клуб и кмета на Враца - Николай Иванов. На пресконференцията вчера присъства и Ивайло Рачев – упълномощен представител на инвестиционния фонд, който налива пари във футбола и печели предимно от трансфери. Структурата е позиционирана в Лондон. Финализирането на сделката с ПОФК Ботев ще бъде обявено след извънредното общо събрание на клуба на 29 юни.

„Във фонда са хора от голямо световно ниво, които са съпричастни към проектите, които ще се развиват тук. Става дума за италианските мениджъри Пепино Тири и Ернесто Бронзети, както и техният партньор от Аржентина - Густаво Маскарди. Знаем за ограничения бюджет на Ботев /Враца/ от миналата година и какво е постигнато с него. Мога да кажа, че средствата ще се увеличат през новия сезон.

С колко, зависи от бъдещите планове и разработената тригодишна програма. Искахме подкрепа на проекта ни от цялата общественост, в лицето на кмета и ръководството на футболния клуб, така че оттук нататък, очакванията вече ще са към нас – да повишим резултатите и позицията на отбора в шампионата. Конкретните цели ще бъдат обявени след сбирката следващия петък”, заяви Ивайло Рачев. Той е роден във Враца, завършил е висшето си образование във Варна, но от 12 години живее в Италия. Представител е на гранда Милан за България, Турция и Русия.

В момента се водят преговори за треньор на ПОФК Ботев, като инвеститорите са предложили няколко варианта. Подготовката на тима ще стартира по план, на 27 юни.
„Ще дойдат абсолютно всички играчи с изтичащи договори в края на месеца. До първата сбирка ще е ясно, кои от тях ще останат и с кои ще се разделим. Това ще им бъде съобщено на тренировката в сряда.

Ще има яснота и около треньорския щаб, който ще може да избира от голяма група чужди футболисти. Прави чест на играчите, че въпреки забавянето от една заплата, а вече и втора, никой не е изявил желание да напусне отбора и са лоялни към клуба. Ако някой иска да си тръгне, няма да го спираме. На тези пък, които останат, ще им се отворят повече възможности за трансфер зад граница”, коментира Чавдар Атанасов - председател на управителния съвет на ПОФК Ботев.

От 27 юни, в продължение на три дни футболистите ще преминат функционални изследвания във Враца. Предвидено е на 1 юли те да заминат на 10-дневен лагер в Тетевен. Предстои участие в четиристранен турнир в Банско, в който ще се включи и един чужд тим. След това тимът се връща във Враца, а от 22 до 28 юли ще е отново в Тетевен. За този период ще се организира нов турнир, но подробностите засега около него не са ясни.

„Цялата програма може да бъде пренаредена, ако инвеститорите поискат нещо друго. Възможно е за контроли във Враца да дойдат и чуждестранни отбори”, допълни Атанасов.

Вестник Конкурент

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар