Заводът край Враца ще заработи наесен

Около 100 души ще бъдат наети при стартирането на първия етап от производствената дейност на новия завод за сферични кранове край Враца, научи „Конкурент”. Очаква се предприятието да заработи в края на септември. Фирмата е обявила търсенето на шлосери и леяри, но не чрез бюрото по труда, а чрез интернет трудова борса. Първата група от одобрените кандидати вече е изпратена на обучение в Италия.

Инвеститор е италианската фирма „О.М.С. Салери Истърн Юръп”, която ще вложи 15 милиона евро за изграждането и оборудването на новия завод за производство на сферични кранове. Договорът за продажбата на терена в местността Гладно поле, където се строи предприятието, беше подписан миналата година от тогавашния кмет на Враца д-р Костадин Шахов и собственика на италианското дружество Якопо Рока. Договорената цена за терена от над 25 декара е 500 200 лева без ДДС, а строителството е поверено на фирма „Иванов-53”.

Инвестицията в новия завод ще бъде направена за 6 години на три етапа. Предвижда се с пуска на производството да бъдат разкрити общо 150 работни места.

Това е втората крупна инвестиция на италианците във Враца. Преди това те разкриха шивашко предприятие в града, в което се трудят 135 души.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар