В очакване на Белоградчишкия панаир

Тази година Белоградчишкият панаир ще се проведе от 26 юни до 01 юли. При организацията Общината ще бъде подпомогната от спонсори.

Предвидена е богата програма, в която ще участват съставите на читалище "Развитие", Младежкия дом и Детския комплекс. Като гости в програмата ще се представят самодейци от Брегово, фолклорни групи от селата Салаш и Стакевци, както и духовият оркестър на с. Бело поле. На Петровден- Денят на Белоградчик, концерт ще изнесе народният певец Райко Кирилов. Иначе- на панаир като на панаир- въртележки за най- малките, амбулантни търговци, бирарии и музика до късно през нощта.

Панаирът се провежда в местността "Панаирището"- сред скалите. От 106 години на огромната поляна са се събирали жителите на града и околните села и се е люлеело пъстро хоро. И днес панаирът си остава най- чаканото и многолюдно събитие не само за хората от Белоградчик, но и от съседните села. А 29 юни не случайно е избран за празник на града. На този ден църквата чества паметта на Великите равноапостоли Петър и Павел. Петър на гръцки означава "камък". Какъв по- подходящ патрон би могло да има за града на фантастичните скали?

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар