Потенциален инвеститор за "Ботев" Враца

Инвестиционен фонд от Европа има намерение да налее пари във врачанския "Ботев", стана ясно след проведеното Общо събрание на ПФК "Ботев". Тъй като преговорите с потенциалния инвеститор са в напреднала фаза, членовете на Управителния съвет решиха да насрочат извънредно общо събрание за след 2 седмици, когато ще трябва да е известно всичко за бъдещето на футболния клуб. Така 29 юни- Петровден, може да се окаже ключова дата за врачани.

Кметът на Враца инж. Николай Иванов, който е член на Управителния съвет, гарантира пред медиите, че "Ботев" ще играе в елита и през следващото първенство. Градоначалникът обаче допълни, че е възможно участието да е и със скромните средства, отделени от общината.

Шефовете на "Ботев" отложиха с 2 седмици и приемането на нови членове в клуба, тъй като не пожелаха да поставят потенциалния инвеститор в стресова ситуация, при която той да не е наясно с кого преговаря. Никой от шефовете на "Ботев" не опроверга, но и не отрече националността на капитала. А футболните фенове във Враца вече умуват над това дали френски, италиански или испански капитали биха се насочили към любимия им тим.

По изчисленията на управата, врачанският клуб се нуждае от 1 380 000 лева, за да участва нормално в следващото първенство. Подготовката на врачани започва на 27 юни, когато се очаква старши- треньорът Антони Здравков да събере играчите си, за да ги запознае с конкретните си изисквания.

Радио Видин

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар