Дискусия за Стратегията на ЕС за Дунавския регион ще се проведе във Видин

Дискусия за Стратегията на ЕС за Дунавския регион ще се проведе във Видин, съобщават от персцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На 30 юни 2012 г., във Видин, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще представи напредъка на България в изпълнението на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион и Пътната карта за съвместния българо-румънски проект за развитието на навигацията по реката.

Министър Павлова е национален координатор на Дунавската стратегия за България. Дискусията ще се проведе от 17.30 часа в заседателната зала на областна администрация Видин. В нея ще участват също еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан, министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. По време на срещата ще бъде представен и напредъка на България в приоритетна ос 11 „Сигурност” и приоритетна ос 3 „Туризъм” от българските координатори по тях – главен комисар Калин Георгиев и зам.-министър Иво Маринов. За представителите на медиите в 18.30 часа участниците в дискусията ще дадат брифинг. По-рано през деня, от 16 часа, е предвидена инспекция на строителството на моста Видин – Калафат от българската страна на съоръжението.

Тя ще бъде направена в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, както и официални румънски представители. В 16.30 часа на Фериботен комплекс – Видин ще се проведе Национално пълномащабно учение „Защита 2012”, организирано от Министерството на вътрешните работи. Ще бъде демонстрирана съвместна операция на екипи от България и Румъния по обезвреждането на криминална група, пренасяща наркотици и освобождаването на заложници. Предвижда се ограничаване на разливи на опасни химически вещества, гасене на пожари и евакуация на хора. Ще бъдат тествани възможностите за взаимодействие и координация между България и Румъния, съгласно Дунавската стратегия.

Информационна агенция Фокус

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар