4.2 тона наркотици заловени във Видин

Над 4 тона наркотик заловиха в камион, пътуващ за Белгия, на ГКПП "Ферибот"- Видин. "България още веднъж доказа, че е една е от най-добрите шенгенски граници. Парите, които инвестирахме в митниците, по-точно в скенерите, които са най- добри в Европа, вече дават добри резултати", обяви във Видин министър- председателят Бойко Борисов. Пазарната стойност на намерения наркотик е между 40 и 50 милиона лева.

Единствено неподходящи метеорологични условия и температури под 5 градуса могат да станат причина за неспазването на крайния срок за изграждането на Дунав мост 2 в края на месец ноември. Това заяви министърът по управлението на средствата от еврофондовете- Томислав Дончев и поясни, че инфраструктурното съоръжение е от значение не само за двете съседни държави, които свързва, но и за цяла Европа, тъй като той е част от транспортен коридор номер 4.

Започва рехабилитацията на 11 км републикански пътища в областите Монтана и Плевен. Ремонтът на третокласна и второкласна пътна инфраструктура се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и републиканския бюджет. Проектът Лот 1 предвижда рехабилитация на пътя Дъбова махала - Брусарци - Смирненски и на пътя Кнежа - Искър. Стойността на договора за строително-монтажните работи е близо 8 милиона лева без ДДС. Срокът за всички дейности е 5 месеца.

От утре- 3 юли, започва ремонт на ­­­­четвъртокласната пътна мрежа в Община Враца, това обяви кметът Николай Иванов на пресконференция. Обхванати са пътищата за селата Лютаджик, Лиляче, Оходен и за Върбешница до границата с община Мездра. Ще бъдат обновени също пътните отсечки кв. Кулата - с. Нефела, Бели извор - Власатица, Чирен -Девене - Три кладенци, Мраморен - Голямо Пещене, Баница - Мало Пещене и Вировско-Тлачене. За ремонт са предвидени също районът на разклона за с. Згориград, пътят след с.Челопек до границата с Община Мездра, и двата разклона за с. Веслец и за с. Косталево. По предварителен разчет се очаква ремонтните дейности да завършат до края на септември.

Парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм заседава днес в Информационния център на АЕЦ "Козлодуй". Народните представители се запознаха с потенциалната площадка за строителство на 7 блок и разгледаха склада и площадката за радиоактивни отпадъци, както и хидро-съоръженията. Акценти в посещението им бе напредъка по демонтаж на оборудването на 1 и 2 блок на атомната електроцентрала и подготовката й за продължаване срока на експлоатация на блокове 5 и 6.

Кметът на Враца Николай Иванов отговори на декларацията, с която 30 общински съветника го обвиниха в края на миналата седмица в некомпетентност и липсата на визия за бъдещето на града. Според него, декларацията е абсолютно безпочвена. Николай Иванов призова прокуратурата да се самосезира и установи дали декларацията е подготвена от общински съветници или е от целия общински съвет. По този начин градоначалникът намекна, че местният парламент се опитва да му извива ръцете и да го принуди да продължи старата практика да се раздават пари за всевъзможни консултантски услуги, чрез които съветниците оправдават големите си месечни разходи.

Екоинспекцията в Монтана наложи месечни текущи санкции на две фирми в Лом на обща стойност 9600 лева. Заради отклонения от задължителните стандарити за отпадните води е глобена пивоварната в дунавския град. Втора фирма е санкционирана за замърсяване на атмосферния въздух.

Наднормени стойности на фини прахови частици във въздуха са измерени вчера във Видин, съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда. Превишението е 1,08 пъти над нормата.

Риск от хепатит А и кожни инфекции могат да си докарат видинчани при къпане в Дунав. Заради горещините масово не се спазва забраната за къпане. От Районната здравна инспекция във Видин напомниха, че много от показателите са над нормата и съвсем не е безопасно влизането в реката. За РАДИО ВИДИН директорът на Дирекция "Здравен контрол" д-р Антон Петров в РЗИ уточни, че водата в Дунав е годна за напояване.

Започна приемът на заявления по проекта "Енергийно обновяване на българските домове". Проектът обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години. Общият размер на финансирането е 50 млиона лв.

Нов пощенски офис бе открит официално във Видин на площад "8- ми март". Открити са и две нови работни места. В офиса ще се предлагат традиционните пощенски услуги, ще се раздават и пенсии, ще могат да се плащат сметки за стационарни и мобилни телефони, а скоро- и сметките за ток и вода. "Новата услуга е част от инициативата "Да отидем по- близо до нашите клиенти", каза Деян Дънешки, изпълнителен директор на "Български пощи".

За трета поредна година в община Бойница започва лятната инициатива за деца "Бойнишко лято". Началото ще бъде поставено в петък, каза за радио Видин секретарят на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и организатор на Бойнишкото лято Цветана Миронова. "Бойнишко лято" 2012 се очаква да бъде закрито през месец август.

Радио Видин

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар