Наградиха призьорите в конкурс „Дядо Йоцо гледа”

Дни след рождения ден на патриарха на българската литература Иван Вазов, в туристически комплекс „Дядо Йоцо” край село Очин дол се състоя награждаването на призьорите в IV национален литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа”, съобщиха от община Мездра.

Конкурсът беше организиран от община Мездра, туристически комплекс „Дядо Йоцо” и Съюза на българските писатели. В неговото поредно издание се включиха 78 автори от цяла България със 108 белетристични творби, тематично свързани с обичта към Родината и преклонението пред нейните красоти. Произведенията оцени жури с председател Трендафил Василев, управител на издателство „Българска книжница” и членове Благовеста Касабова, литературна критичка и Светла Дамяновска, поетеса.
Както и през 2009 г., първа награда не беше присъдена.

Втора награда си поделиха столичният юрист, криминалист и журналист Богдан Кръстев за разказа „Майката на войника” и преподавателят по български език и литература и директор на училище „Св.св. Кирил и Методий” в село Марково, Пловдивско, Иван Д. Христов за „Орлово проклятие. С трета награда беше отличена Павлина Русева, библиотекар в читалище „Просвета 1925” в Мездра за разказа „Надежда”.
Връчени бяха и две поощрения на Иван Беловски и на Валентина Добрикова.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар