Повече българи посещават пещерата Магура

Повече българи посещават пещерата Магура, съобщиха от туристическата атракция, намираща се в близост до град Белоградчик. Чуждестранни туристи също се отбиват, за да разгледат галериите с уникални скални рисунки, които са от различни епохи – епипалеолит, неолит, енеолит и начало на раннобронзовата епоха. Няма много посещения на туристически групи, по-скоро хората идват семейно, са наблюденията на обслужващия персонал.

Групите се обаждат предишния ден, за да заявят посещение и няма изготвен график. Хората знаят, че се влиза на всеки кръгъл час и идват около 15 минути или половин час по-рано.

Този уикенд е имало много слабо посещение на туристическия обект. Това се обяснява с температурата, която не се променя през цялата година в пещерата и постоянно се поддържат между 12-14 градуса. Това спира туристите, защото температурният шок е много голям.

При обиколките се посещават всички зали на пещерата, която е една от най-големите в България, като общата дължина на откритите до сега галерии е около 2500 м.

Нора ЙОЦОВА
Информационна агенция Фокус

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар