Първенство по парашутизъм на летището до Монтана

Монтана е домакин на 47-то открито държавно първенство по парашутизъм и 3-тия окрит шампионат на Югоизточна Европа по целно кацане. Скоковете ще се провеждат на летището до с. Ерден. Очакват се над 50 участници от България и чужбина. Ще се състезават представители на Русия, САЩ, Германия, Сърбия, Македония, Черна Гора. Българските отбори ще бъдат 6. Първенството ще се проведе между 18 и 22 юли.

"На 19, 20 и 21 юли ще се проведат състезателните скокове. Официалното откриване е в петък- на 20 юли от 10 часа. Дисциплината е точност в приземяване в цел, която е с диаметър 2 см- който получи най-малко точки, той е победител"-

обясни Ани Стаменова, от Аероклуб Монтана, съорганизатор на събитието.

Организатори на състезанието по парашутизъм са Българският Национален Аероклуб и Аероклуб Монтана, и с подкрепата на министерството на физическото възпитание и спорта, Област Монтана и Община Бойчиновци.

Извън състезанието, любителите на адреналина могат да пробват скачане в тандем, и да видят света от височина 3200 метра, откъдето се извършват скоковете. 40 секундно свободно падане с около 200 км/ч. е изживяване, което всеки изслушал инструктажа може да усети. Самото летене с парашута е около 8 минути. Най-възрастният любител на адреналина, летял при тях е над 80- годишен, допълни Ани Стаменова.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар