Тролейбусният транспорт във Враца- надежден, качествен и евтин

Тролейбусният транспорт е с приоритет във Враца, затова и стойността на билетчето няма да се променя, въпреки увеличението на електроенергията. В тролейбусният транспорт е бъдещето, затова и в следващите 10 години доста средства ще бъдат насочени към развитието му - в това е убеден управителят на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" - Илиян Йончев.

"Наистина тролейбусният транспорт е с приоритет в нашия град. Ние сме основният превозвач в областния център. Около 85% от линиите в нашия град се покриват от "Тролейбусен транспорт" ЕООД. Предпочитанията към тролейбусния транспорт се коренят в неговата ефективност и по-ниската себестойност на превозите, което го прави предпочитан не само в нашия град, но и в национален, дори в европейски мащаб"- каза управителят на общинската транспортна фирма Илиян Йончев.

Според Илиян Йончев електротранспортът е бъдещето и затова в следващите 10 години доста средства ще бъдат насочени именно към развитието му. В същото време увеличението на електроенергията у нас от 1 юли изправя фирмата пред сериозно предивзикателство.

"Въпреки трудностите засега цената на билетчето за тролей във Враца ще остане 60 стотинки", обеща Илиян Йончев. Така той се надява да привлече повече пътници в управляваната от него фирма, тъй като автобусите и маршрутките в града возят за по 70 и 80 стотинки. Управителят на транспортната фирма добави, че запазвянето на цената се прави с цената на много усилия от мениджърския екип, тъй като за последните 4 години, откакто не е коригирана цената на билетчето, са се увеличили разходите на фирмата за подддържа, данъци, осигуровки и ремонт на остарялата техника. Така на фона на икономическата ситуация врачани получав качествен и сигурен транспорт на една приемлива цена.

Общинската фирма "Тролейбусен транспорт" във Враца беше дадена за пример преди около 3 седмици от КНСБ като дружество, което в максимална степен защитава интересите на работниците и е предоставило доста социални придобивки на заетите в него 100 човека. Фирмата има сключен колективен трудов договор, който задължава работодателя да защитава своите работници. Бъдещето на фирмата изглежда вече малко по-розово, след като държавата е отправила поглед към инвестиране в електротранспорта. Изготвена е обобщена справка за всички градове, в които има тролейбусен транспорт. Идеята е със средства от Кохезионния фонд да бъдат доставени нови тролейбуси във всички градове, в които има електротранспорт.

"Идеята на Европейския съюз е през следващите години електротранспорта и електромобилите да присъстват по-често на пазара през следващите 10 години. Затова очакваме в близкото бъдеще и подмяна на автопарка с доставяне на нови тролейбуси. По този начин ще се подобри надеждността и комфорта на на пътуване, ще се даде възможност на хората с увреждания да ползват този транспорт, тъй като новите тролеи са снабдени с подобни платформи, за самото дружество - ще се намалят средствата за подддържка, тъй като в момента поддържама автопарк на 22 и повече години, а всички мотриси са преминали пробег от над 1 000 000 километра"- каза Йончев, който е убеден, че новите тролейбуси, които се предлагат на пазара, са със значително по-нисък разход на електроенергия.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар