За трета година младежки фестивал The Bridge във Видин

За трета поредна година ще се проведе фестивалът The Bridge между 15 и 22 юли в лагера до Баба Вида. Младежите ще могат да участват в творчески работилници, които тази година са с една повече. Новата работилница се казва "Анимация" и ще обучава децата на нови подходи и на различни креативни техники за анимиране. Останалите са същите като миналата година- музикални и други изкуства. Музикантите от "Good Music Society" ще водят работилниците по китара и бас китара, а тази по пеене ще я води една от участничките в X FACTOR- Михаела Филева.

"Работилниците по изкуства са графити, рисуване, театър, танци, а в една обща ще бъдат смесени модерни танци с хип-хоп. Интересът към събитието е огромен, вече има записани над 100 деца, като изискването за участие е да са на възраст от 14 до 19 години. Тази година ще се наблегне на експериментите вътре в самия лагер. Организаторите за предвидили много дейности, с които да се забавляват младите хора. Ще има филмови вечери, вечери с отворена сцена, където всеки желаещ ще може да се изявява. В самия лагер ще се направи зона за почивка и забавление, в която ще се провеждат различни игри като дартс, ходене на въже, жунглиране и др."- каза за РАДИО ВИДИН Михаил Стефанов, организатор на събитието

И тази година ще има Urban вечер, в която ще участват хип-хоп изпълнители, брейк танци и DJ, който ще пуска музика на живо. Събитието ще се състои на 19 юли на сцената на Художествената галерия, където на 21 ще бъде и празничният концерт. В първата му част ще се представят изработените от младежите музика, песни, танци. А групата Good Music Society ще закрие със свой концерт. На 21 юли, през деня работилниците ще излязат на крайречната алея и хората също ще могат да вземат участие в дейността на младежите, които правят изкуство.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар