"Титаник" в къщата на 17-годишно момче от Медковец

Това е едно 17-годишно момче от монтанското село Медковец, което използва ваканцията, за да твори макети на кораби, възрожденски къщи, а до края на лятото си е поставило за цел да направи и цяло село.

Славомир Славчев разказва, че започва да майстори първо кораба "Титаник" преди близо четири години, след като гледал безброй пъти популярния филм. Изработката на модела му отнема осем месеца! Сам си прави чертежите и изработва материалите- основните са картон, дърво, стъкло и лепило. За да наподобява истинския кораб, направил и осветление в каютите. Не след дълго се заема с нов кораб- "Оазисът на моретата", който все още не е готов, но амбицията му е скоро да го завърши:

"Първо гледах филма "Титаник" и оттам започна всичко. Започнах да го правя и ми стана доста интересно. Реших да направя още един кораб. Новият кораб се казва "Оазисът на моретата". Той е най-големият пътнически кораб в света до момента."


Докато почива от изработката на макета на "Оазисът на моретата", Славомир се е заел да направи цяло село, което се намира в планината. Момчето вече има изработени две възрожденски къщи, за който е използвал картон, пръчки от дърветата и камъчета от реката. А за своите приятели той е измайсторил китара и акордеон. Иска да продължи да изработва макети, като планира да осъвместява своето хоби с изучаването на банково дело- специалността, която е записал в училище.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар