23-то масово изкачване на връх "Миджур"

Над 70 човека са се записали за участие в 23-то изкачване на връх "Миджур". Преходът е организиран от видинското туристическо дружество "Бонония". Всеки участник, покорил върха, ще получи грамота. Видинският любител фотограф Богомил Петров ще подреди фотоизложба. На самия връх ще се проведе и конкурсът "Мис и мисис Миджур 2012 година".

"Традиция стана през последните години върхът да се изкачва първата събота на месец август. В 7 часа сутринта групата потегля от хижа "Миджур" в с.Горни Лом и след 5 часа трябва да бъдем на върха", каза за РАДИО ВИДИН председателят на еко комисията към туристическо дружество "Бонония" Богомил Петров.

Връх "Миджур" се извисява на 2168 м. над морското равнище и е най-високият в Западна Стара планина. През последните 10 години изкачването стана масово и в него участват туристи от различни населени места. Маршрутът до върха не е труден, затова често в прехода участват и деца, а някои от туристите успяват да се изкачат за по-малко от 4 часа.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

2 коментара

  1. Как мога да се запиша за изкачването за 2013г. Аз не съм от вашия край ? radoslav.ib@gmail.com

  2. Туристическо дружество Бонония има най-силни традиции в това. Пробвай този линк http://www.facebook.com/bononiqvidin и от време на време поглеждай и туристическия ни форум pohod.eu.

Напиши коментар