В Кула бе открит 96-тият традиционен панаир

В Кула бе открит 96-тият традиционен панаир, който бележи и цялата седмица с много събития, забавления и тържества. Както всяка година панаирът е шарена смесица от китайски играчки, турски локуми и бонбони, въртележки и люлки за децата и нашенска скара-бира. Ценното е, че той е повод за много кулчани, които отдавна са напуснали родния си град, да се завърнат и с приятна носталгия да вкусят свидната родна атмосфера. Забавление е и за децата, и тийнейджърите, защото дискотеките работят до късно, а ще гостуват и поп-фолк звезди.

Очакваме и много гости за Деня на града- 18 август, за Фолклорния фестивал и Деветия поетичен панаир "Йордан Йончев", но безспорно най-атрактивното събитие е третото издание на Мотокрос Кула. След 30-годишно прекъсване това традиционно за Кула спортно събитие бе възстановено през 2010 година.

Променено бе само мястото на провеждането му- от местността "Марковище", която е трудно достъпна за автомобили, на новопостроената писта до околовръстния път. И тази година очакваме много състезатели и гости- те нарастват лавинообразно с всяко следващо издание на Мотокроса. Постиженията и майсторството на състезателите ще оценяват професионални съдии. Предвиден е сериозен награден фонд, включващ парични награди, медали и сувенири. Всеки състезател ще получи и 20 лева стартова сума. Състезанието ще започне от 9.30 часа на 19 август, предшествано от празничен водосвет. А 18 август- събота, е ден за квалификации. Тренировките и самото състезание се провеждат в 4 класа- 65 сс, 85сс, клас МХ 2/МХ 1, клас МХ 3 (непрофесионалисти) и клас АТВ.

За удобството на посетителите ще бъдат уредени подкрепителни пунктове със закуски, бира и безалкохолни напитки. Интересното тази година е участието на Клуб по авиомоделизъм, който ще представи атрактивни изпълнения на свои модели в почивката между маншовете.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар