Подписан е договор за стротелство на "Развлекателен парк "Леденика"

Консорциум с врачански фирми ще строи новия парк "Леденика", след като във Враца бе подписан договор за строително-монтажни работи на развлекателния парк. Подписи под документа поставиха кметът на Враца инж. Николай Иванов и представителите на четири врачански фирми и една от Козлодуй, съобщиха от общинската администрация във Враца.

"Днес подписахме един важен за общината договор, на стойност 1 871 896 лв. С него започваме изграждането на един иновативен тематичен развлекателен парк около най-известния природен обект във Врачанския балкан- пещерата "Леденика"- каза след подписването на документа кметът Николай Иванов.

Изграждането на парка е по проект "Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика- туризъм без сезони", общият бюджет на проекта е почти 5.3 млн. лв., като собственият принос от Община Враца е 237 хил. лв. Очаква се след реализирането де се увеличат както българските, така и чуждестранните туристи в региона. От своя страна развитието на сектор "туризъм" ще има положителен ефект и върху съживяването на общинската икономика като цяло. Най-малко 10 фирми и над 100 работници и специалисти ще бъдат ангажирани в изпълнението на строително-монтажните дейности. След приключването им се очаква да бъдат открити поне 20 нови работни места, убедени са от общинската администрация във Враца.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар