В Мездра приключи единствената по рода си в България лятна студентска бригада

Днес окончателно приключи обобщаването на данните за свършената от студентите участвали в „Студентска бригада 2012” в община Мездра. Равносметката от положения труд на 96-те в Мездра и 5-ма в с. Зверино:

групата за бетонови изделия изработи 2860 тротоарни плочи, 1040 градински бордюри и 410 улични бордюри. 1000 кв.м. тротоари са обновени по улиците „Чавдар”, „Роза”, „Софроний” и „Патриарх Евтимий”. С 240 метра е удължена алея „Стамболийски”. Студентите положиха 2200 кв.м. хоризонтална и вертикална маркировка, 800 кв.м. пешеходни пътеки и боядисаха 270 кв.м парапети. Напълно са почистени от треви, храсти и дървета 20 дка в местния парк, монтирани са 29 осветителни тела и са ремонтирани всички стълбища в парка. Групата за асфалтиране положи 210 тона асфалт в селата Типченица, Люти дол, Люти брод, Старо село, Царевец и в Мездра. Младите хора почистиха всички водоотточни и водохващащи шахти в града. В село Зверино е извършена цялостна рекултивация и монтиране на седалки на стадиона.

Единствената по рода си в България лятна студентска бригада се организира и финансира от Община Мездра изцяло със средства от местния бюджет. В тазгодишната кампания участваха 101 бъдещи висшисти. В досегашните 12 издания на тази алтернативна форма за трудова заетост през ваканцията са се включили общо 1326 студенти и средношколци.

След приключването на бригада и този път бе спазена традицията -обектите на студентите да преобразяват и да придават още по приветлив вид на Мездра.

Радио Видин

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар