Стотици започнаха работа

Стотици безработни са намерили препитание по различни схеми на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси през юли, съобщи Маргарита Ангелова, директор на бюрото по труда във Враца. За региона на бюрото, който включва и община Криводол, 244 души са получили ваучери за включване в обучение.

57 от тях са по схемата “Аз мога повече” и 45 по схемата „Адаптивност”. По условията на схема „Развитие", проект „Нов избор - развитие и реализация” над 140 нови безработни са включени в обучение по заявка на оперативна програма „Социални и комунални дейности” в Криводол по специалностите „касиер”, „градинар”, „работник поддръжка сгради” и „помощник-пътен строител”. Постъпила е и нова заявка от община Враца за ракриване на 12 работни места за „агент спорт”.

През отчетния месец по схема „Отново на работа” са били заети 20 души. Подадени са 2 нови заявления от родители и 3 от безработни за включване в проекта. През месеца трима души са включени в заетост и един - в обучение, уточниха от бюрото по труда във Враца.

Вестник Конкурент

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар