Как в Боровица се справиха с два пожара в едно денонощие

Може ли да бъде добро утрото за един кметски наместник, когато в една седмица му се срещат три дни безводие и два горски пожара?

Кметският наместник на белоградчишкото село Боровица- Огнян Гаврилов, е спокоен човек и смята, че кризисните ситуации изискват трезва преценка и бърза реакция. Не е излишно и поне малко чувство за хумор- сурово като характера на балканския човек.

"Тръгна пожарът и ни пуснаха водата..."- казва с лека ирония в рубриката на РАДИО ВИДИН "Добро утро,кмете!" Огнян Гаврилов, с когото се разговорихме буквално в опашката на втория пожар- "по гореща следа"...

"Общата опожарена площ в района на белоградчишкото село Боровица е 731 декара- това установи комисията, извършила оглед на щетите", съобщи за РАДИО ВИДИН директорът на Държавно горско стопанство Белоградчик Мая Костова.

Добрата новина е, че според експертите от Държавното горско стопанство Белоградчик, частично засегнатите новозалесени широколистни гори ще се самовъзстановят.

"За нас е много важно също и това, че и този път спасихме от огъня нашата "Червена църква"- не пропуска да подчертае кметът на Боровица.

Радио Видин

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар