Балкански шахматен фестивал в Белоградчик

В Белоградчик от 20 до 26 август ще се проведе 3- тия Балкански шахматен фестивал за любители. Записани са представители на 18 федерации, от които 83 българи и 41 състезатели от други балкански страни. Най-голямата чуждестранна група е от Сърбия - 16 участника, следвани от Гърция - 10 и Румъния, Македония и Хърватска с по 4 състезателя.

"Интересът е много голям. Участниците ще разделят общо 15 000 лв награден фонд, което са най-големите парични награди, давани на шахматен турнир за любители на Балканите" - каза за радио Видин председателят на шахматен клуб "Найден Войнов" Евтим Стефанов, организатор на събитието.

Фестивалът ще бъде открит на 20 август от 16 часа от областния управител на Видин Цветан Асенов и кмета на Белоградчик - Борис Николов.

"Турнирът ще се проведе в 9 кръга по швейцарска система, а в рамките на фестивала ще бъдат проведени и 2 блиц турнира, туристически екскурзии за участниците, разходки с велосипед и игра на пейнтбол" - допълни Евтим Стефанов. Безплатни лекции по време на фестивала ще води гросмайстор Александър Делчев.

Радио Видин

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар