Откриха 124-ия панаир във Враца

С хляб и сол, и бъклица с червено вино, под звуците на духова музика, бяха посрещнати гостите на 124-ия Врачански есенен панаир. Изложението, в което тази година участват над 80 фирми, бе открито в петък от заместник-кмета Красимир Богданов.

„Панаирът става една от емблемите на града ни още в далечната 1888 г. и превръща Враца в център на търговия и срещи с производители. И днес с настроение посрещаме нашите гости. За първи път участват и 12 чуждестранни фирми. Те са част от провеждащото се в рамките на панаира трансгранично изложение „Туризъм”, в което се включиха повече от 60 фирми от България, Сърбия и Румъния. Нашето желание е да съхраним добрите традиции, но и да отваряме път на нови инициативи. Желая успех на всички представители на бизнеса и много настроение на врачани и гостите на града!”, каза в приветствието си Красимир Богданов.

Сред новите атракции тази година е файтон, направен по подобие на прочутите преди години в цяла Европа файтони на врачанина Мито Орозов. С него всеки желаещ може да се повози безплатно. При откриването на панаира файтонът пристигна с пътници, облечени в костюми от времето на Възраждането. Много зрители събраха изпълненията на ансамбъла за изворен фолклор „Гушанци” при читалище „Развитие-1928” в село Замфирово и концертът на Николина Чакърдъкова.

Информация Вестник Конкурент, Снимка Боян Пищиков

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар